SUSHI STORE - sklep ze składnikami dla kuchni japońskiej
  • Moje Konto
Start
»
Tatar z Tuńczyka

Tatar z Tuńczyka









Zobacz także także









Tatar z tuńczyka:

Składniki
300 g tuńczyka bardzo dobrej jakości pokrojonego w 5 mm kostkę
50 g zielonej fasolki, zblanszowanej i pokrojonej na 5 mm kawałki
1 łyżeczka sosu sojowego
pół ziemniaka, ugotowanego i pokrojonego w kosteczkę
1 łyżeczka pączków kaparów ( jeśli są solone, należy wymoczyć je w zimnej wodzie przez 30 minut i starannie odsączyć)
sól i świeżo zmielony pieprz
60 g małych, czarnych, oliwek nicejskich
2 łyżki oliwy extra virgin
1 łyżeczka świeżo posiekanego szczypiorku
4 kawałki limonki, do dekoracji

Przygotowanie
Wymieszać oliwę i szczypiorek w miseczce. Odstawić.
Włożyć do większej miski tuńczyka, fasolkę, ziemniaka, szalotkę i kapary. Doprawić solą oraz pieprzem i wymieszać.
Na talerzu ułożyć okrągłą foremkę do wycinania ciastek, o średnicy ok. 9 cm.
Czwartą część mieszanki nałożyć łyżką do foremki i docisnąć. Delikatnie podnieść foremkę i powtórzyć czynność na pozostałych talerzach.
Rozrzucić dookoła oliwki, skropić oliwą i posypać szczypiorkiem.
Podawać udekorowane cząstkami limonki.


Zadzwoń bądź napisz do nas, zamówienie skompletujemy za Ciebie.

Jeśłi zakupisz wszystkie produkty w naszym sklepie otrzymasz pałeczki gratis.