SUSHI STORE - sklep ze składnikami dla kuchni japońskiej
  • Moje Konto
Start
»
Świeże ryby do Sushi
»
Tuńczyk
»
Świeży Tuńczyk 1kg
Large_swiezy_tunczyk_wawarszawa
Świeży tuńczyk dostepny tylko dla mieszkańców miasta Warszawy ze względu na mozliwość dostawy.
Warunkiem dostawy tuńczyka jest złozenie zamówienia za minimum 150zł.
Tuńczyk jest pokrojony w kawałki ok 400gr. cena 120zł/1kg
Koszt dostawy na terenie Warszawy to 15zł.


  • Świeży Tuńczyk 1kg

  • Kategoria:Świeże ryby do Sushi » Tuńczyk
  • Waga:1 gram
  • Dostępność: Jest

Cena: 120,00 zł













    Tatar z tuńczyka:

    Składniki
    300 g tuńczyka bardzo dobrej jakości pokrojonego w 5 mm kostkę
    50 g zielonej fasolki, zblanszowanej i pokrojonej na 5 mm kawałki
    1 łyżeczka sosu sojowego
    pół ziemniaka, ugotowanego i pokrojonego w kosteczkę
    1 łyżeczka pączków kaparów ( jeśli są solone, należy wymoczyć je w zimnej wodzie przez 30 minut i starannie odsączyć)
    sól i świeżo zmielony pieprz
    60 g małych, czarnych, oliwek nicejskich
    2 łyżki oliwy extra virgin
    1 łyżeczka świeżo posiekanego szczypiorku
    4 kawałki limonki, do dekoracji

    Przygotowanie
    Wymieszać oliwę i szczypiorek w miseczce. Odstawić.
    Włożyć do większej miski tuńczyka, fasolkę, ziemniaka, szalotkę i kapary. Doprawić solą oraz pieprzem i wymieszać.
    Na talerzu ułożyć okrągłą foremkę do wycinania ciastek, o średnicy ok. 9 cm.
    Czwartą część mieszanki nałożyć łyżką do foremki i docisnąć. Delikatnie podnieść foremkę i powtórzyć czynność na pozostałych talerzach.
    Rozrzucić dookoła oliwki, skropić oliwą i posypać szczypiorkiem.
    Podawać udekorowane cząstkami limonki.