SUSHI STORE - sklep ze składnikami dla kuchni japońskiej
  • Moje Konto
Start
»
Artykuły spożywcze
»
Ocet ryżowy do Sushi
»
Ocet ryżowy do sushi 500ml
Large_najlepszy_ocet_do_sushi_mitzukan
W kuchni japońskiej popularny i bardzo często używany jest ocet ryżowy, produkowany z gorszych gatunków sake, o przyjemnym zapachu i nieco słodkawym smaku.
Ocet ryżowo-zbożowy otrzymany z ryżu, kukurydzy i pszenicy, o tych samych cechach co ryżowy, ale tańszy.
Jest głównym składnikiem zaprawy do ryżu do sushi.
Stosowany jest również do marynowania owoców morza, ryb, warzyw oraz jako dodatek do dipów i dressingów.
Można go używać bezpośrednio do zakwaszania różnych sałatek warzywnych - jest łagodniejszy od tradycyjnie stosowanego u nas octu spirytusowego.
Do Sushi powinno się używać koniecznie octu ryżowego ponieważ ocet spirytusowy lub winny ma zbyt intensywny smak i aromat zagłuszający wszystko inne.

Skład produktu: ocet destylowany z alkoholu ryżowo-pszenno-kukurydzianego, woda.

Butelka zawiera 500 ml .

  • Ocet ryżowy do sushi 500ml

  • Kategoria:Artykuły spożywcze » Ocet ryżowy do Sushi
  • Waga:500 gram
  • W magazynie: -1 szt.

Cena: 12,00 zł
Stara cena: 16,00 zł