SUSHI STORE - sklep ze składnikami dla kuchni japońskiej
  • Moje Konto
Start
»
Artykuły spożywcze
»
Dodatki do sushi
»
Kanpio-tykwa marynowana w karmelu
Large_tykwa_marynowana_w__karmelu_kampio
Kanpyo  - suszone włókno tykwy stosowane w kuchni japońskiej, które po ugotowaniu i przyprawieniu stosowane jest m.in. jako dodatek do sushi.

Marynowane pedy tykwy stosuje sie jako wypełnienie Maki-Sushi razem z rzepą marynowaną, paluszkami krabowymi, świerzą rybą, ogórkiem i avocado.

Zarówno suche, zdrewniałe i oczyszczone jak i świeżo zerwane z pędu owoce znajdują szerokie zastosowanie.
Wykorzystywane są głównie w celach dekoracyjnych jak i czysto użytkowych, a nawet kulinarnych.

  • Kanpio-tykwa marynowana w karmelu

  • Kategoria:Artykuły spożywcze » Dodatki do sushi
  • Waga:1 gram
  • W magazynie: 13 szt.
  • Dostępność: Jest

Cena: 39,00 zł






    Kanpyo  - suszone włókno tykwy stosowane w kuchni japońskiej, które po ugotowaniu i przyprawieniu stosowane jest m.in. jako dodatek do sushi.

    Marynowane pedy tykwy stosuje sie jako wypełnienie Maki-Sushi razem z rzepą marynowaną, paluszkami krabowymi, świerzą rybą, ogórkiem i avocado.

    Zarówno suche, zdrewniałe i oczyszczone jak i świeżo zerwane z pędu owoce znajdują szerokie zastosowanie.
    Wykorzystywane są głównie w celach dekoracyjnych jak i czysto użytkowych, a nawet kulinarnych.



    W Polsce wysuszone tykwy najczęściej kończą jako zgrabna ozdoba na kominek, lampa "ze Sphinxa", lub budka dla ptaków.

    Ze względu na to, iż skorupa tykwy nie jest atakowana przez termity, wiele ludów afrykańskich używa jej jako pojemnik na ziarno czy też prosty bukłak na wodę.
    Nie brakuje oczywiście przedmiotów takich jak zabawki, sztućce, narzędzia, maski, instrumenty itp.
    Z nasion tykwy otrzymuje się olej lub po obłupaniu pełnią funkcję wkładki do zupy.