SUSHI STORE - sklep ze składnikami dla kuchni japońskiej
  • Moje Konto
Start
»
Akcesoria do Sushi
»
Hangiri misa do studzenia ryżu 50cm TOWAR DOSTĘPNY NA ZAMÓWIENIE!
Large_hangiri_miska_do_mieszania_ryzu_

HANGIRI - miska drewniana
TOWAR DOSTĘPNY NA ZAMÓWIENIE!
CZAS OCZEKIWANIA DO 2 TYGODNI

Jest to kopia tradycyjnej japońskiej misy drewnianej wzmacniana stalowymi pierścieniami.
Służy do schładzania i przyprawiania ryżu.
Drewno wchłania nadmiar wody a duża powierzchnia miski zapewnia szybkie schłodzenie ryżu.
Przed użyciem przetrzeć wodą z octem, co zapobiega przyklejaniu się ryżu.

Średnica: 42 cm

  • Hangiri misa do studzenia ryżu 50cm TOWAR DOSTĘPNY NA ZAMÓWIENIE!

  • Kategoria:Akcesoria do Sushi
  • W magazynie: 0 szt.
  • Dostępność: Jest

Cena: 465,00 zł






    W kuchni japońskiej hangiri znane także jako handai to mała okrągła beczka lub tacka z płaskim dnem, wykonana z drewna cyprysowego, używana do przygotowywania ryżu do sushi.
     Hangiri występują w rozmiarach od około 30cm średnicy aż do 1 metra średnicy - zazwyczaj w restauracjach.
    Hangiri używane jest do przyprawiania i schładzania ryżu, po ugotowaniu ryż przekładany jest do hangiri, gdzie łączony jest z mieszanką cukru, soli i octu ryżowego, kiedy mieszanka jest gotowa nakłada się pokrywkę i pozostawia do ostygnięcia.